For lenge siden fikk jeg en eplekakeoppskrift av min mormor,som jeg nå har testa.
Denne kaken er utrolig saftig,og er veldig mektig.
Her er oppskriften :
(langpanne)
335 gr margarin
4,5 kopper sukker ( jeg brukte 3,5 kopper)
4 ts vaniljesukker
3,5 kopper melk
6 kopper hvetemel
4,5 ts bakepulver
4 egg
8-10 små epler( jeg raspa eplene)
Fremgangsmåte:
Margarin og sukker røres hvitt med litt melk.
Ha i etpar kopper hvetemel,vaniljesukker og bakepulver.
Spe med litt melk og ha i resten av hvetemelet.
Bruk så resten av melken.
Pisk inn 1 egg om gangen,så deigen blir glatt og fin.
Skjær eplene i skiver.
Hell deigen i en langpanne dekket av bakepapir.
Fordel eplene utover deigen.
Strø med kanel og sukker.
Om du rasper eplene,så tilsetter du dem etter eggene.Rør godt!
Stekes midt i ovnen på 175 gr i ca 1 time.
Server gjerne med vaniljeis :-)
Nyt!
Kom gjerne med en tilbakemelding :-)
Jeanette
Denne kaken er utrolig saftig,og er veldig mektig.
Her er oppskriften :
(langpanne)
335 gr margarin
4,5 kopper sukker ( jeg brukte 3,5 kopper)
4 ts vaniljesukker
3,5 kopper melk
6 kopper hvetemel
4,5 ts bakepulver
4 egg
8-10 små epler( jeg raspa eplene)
Fremgangsmåte:
Margarin og sukker røres hvitt med litt melk.
Ha i etpar kopper hvetemel,vaniljesukker og bakepulver.
Spe med litt melk og ha i resten av hvetemelet.
Bruk så resten av melken.
Pisk inn 1 egg om gangen,så deigen blir glatt og fin.
Skjær eplene i skiver.
Hell deigen i en langpanne dekket av bakepapir.
Fordel eplene utover deigen.
Strø med kanel og sukker.
Om du rasper eplene,så tilsetter du dem etter eggene.Rør godt!
Stekes midt i ovnen på 175 gr i ca 1 time.
Server gjerne med vaniljeis :-)
Nyt!
Kom gjerne med en tilbakemelding :-)
Jeanette
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar