torsdag 23. august 2012

En liten bit suksess !



Det er nettopp det det er..en liten smakebit av en herlig suksessterte. 
Denne oppskriften gjelder en 24" form med suksessterte,men jeg har fordelt røren i små cupcake former.
Oppskriften holder altså til en kake el rundt 50-60 smakebiter.


Dette trenger du:
5 egg
200 gr malte mandler
200 gr melis
1 dl fløte
125 gr sukker
1 ts vaniljesukker
150 gr smør (gjerne brelett)
sjokoladeknapper til pynt.
Jeg brukte tipp 1M for å lage rosene på det øverste bildet.



Bunnen :

5 eggehviter
200 gr malte mandler
200 gr melis


Slik gjør du :

Pisk eggehvitene stive,vend forsiktig inn siktet melis og malte mandler. Rør forsiktig til alt er blandet.
Fordel røren ,ca 1/2 ss i hver form.
Stek på 160 grader i 15 min,de skal bli lys lys brune,skal gi etter når en trykker på dem.

Avkjøl.

Fyll:

5 eggeplommer
1 dl fløte
125 gr sukker
1 ts vaniljesukker
150 gr smør

Slik gjør du :

Ha eggeplommene,fløte,sukkeret og vaniljesukkeret i en gryte,kok opp til det tykner. 
Sett til side og rør inn smøret. 
Avkjøl.

Pisk opp kremen og sprut små topper på hver bunn.
Pynt med en sjokoladeknapp.

Disse er perfekte å fryse,og å ta frem til uventet besøk. 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar