mandag 12. august 2013

Himmelsk sjokoladekake ❤



Denne sjokoladekaken ble til i en fei da jeg fikk en veldig og gjennomtrengende lyst på kake ;-) 
Noen som kjenner seg igjen?
 Vel,jeg fant frem kokebøker av alle slag og ble fristet av alle de vakre bildene av saftige sjokoladekaker.. Mouthwatering !

Her er oppskrift,fremgangsmåte og bilder i prosessen :-)
Les nøye oppskriften først om du har lyst å lage denne selv ;-)

Dette trenger du:
4 egg
1,5 dl sukker 
150 gr smør
5,5 dl hvetemel
1,5 dl melk
3 ts vaniljesukker 
3 ts bakepulver
3 toppede ss kakao 
3 toppede ss brunt sukker
4,5 dl mandel/nougat iskrem
50 gr havregryn 
1 dl nøytral olje
1 most banan 

Sett ovnen på 170 grader

* Visp egg og hvitt sukker til eggedosis


* Smelt smøret og ha i brunt sukker,tilsett dette i eggedosisen og rør.
* Tilsett så iskrem og banan


* Bland alt det tørre og ha i mikserbollen vekselvis med melk og olje.


Kle en 20x30 form el en 24" rund form med bakepapir og hell i røren.



Stek i ca 50 minutter,bruk en pinne for å sjekke,pinnen skal være litt fuktig;-)

Jeg brukte denne glasuren:

* 150 gr smør 
* 250 gr melis 
* 200 gram lys kokesjokolade 
* 1 egg 

Ha smør og sjokolade i en gryte og varm opp til det er smelter. Rør inn melis til glasuren er glatt,ta kjelen av platen og rør raskt inn 1 egg. 
La avkjøle litt og bre over kaken når den er lunken :-) 


Mmm,pyntet med Opera mints ❤


Her delt i små stykker og servert i cupcakeform ❤ Ren nytelse!











 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar