Dette lagde min farmor alltid til jul,i forskjellige farger,søte og gode :-)
Jeg brukte :
1 pk kiwi gele (sånn du lager selv)
1 dl vann
1,5 dl sukker
5 plater gelantin
I tillegg trenger du ca 1 dl sukker til dypping.
Legg gelantinen i bløt i en skål med vann.
Kok opp 1 dl vann og 1,5 dl sukker.
Rør slik at alt løser seg opp.
Ta gryten vekk fra varmen,og rør inn gelepulveret.
Tilsett så gelantinen,rør godt .
Dekk en ildfast form,evnt spray en isbitform med matfett.
Hell blandingen i.
Sett kaldt til den har stivnet.
Jeg brukte en ildfast form,delte opp i firkanter.
Dypp bitene i sukker, snu på dem slik at hele biten blir dekket .
Legg i boks med bakepapir,gjerne lagvis med bakepapir i mellom.
oppbevar i kjøleskap :-)
Nyt :-)
Hei!
SvarSlettLurer på hvor lang tid det tar før disse stivner og kan skjæres opp? Har du brukt vanlig gele eller hurtiggele?
med vennlig hilsen Miriam