tirsdag 17. september 2013

Horn


Denne oppskriften er den beste jeg har prøvd til nå!
Hornene ble sprø utenpå og deilig mye inni ! Perfekt sammen med ost og skinke !
Strø gjerne litt havsalt på før steking for en ekstra piff;-)

Oppskriften her rekker til ca 32 horn

5 dl lunkent vann
50 gr gjær ( fersk)
2 ts salt
1 ts sukker
50 gr smeltet margarin 
900 gr hvetemel

Rør gjæren ut i litt lunkent vann,tilsett resten.
Elt til deigen blir glatt og smidig.
Hev i 30 min på et lunt sted.

Del deigen i 2, kjevl til en sirkel og skjær opp som en pizza, 16 deler per emne.
Disse "pizzastykkene" triller du sammen mot spissen og legg på smurt plate/plate kledd med bakepapir.
Hev i ytterligere 30 min.



Smelt ca 30 gr margarin og pensle hornene før steking. 

Stek i ca 12 min på 225 grader.

For variasjon kan du :
-fylle de med reven ost og ha ost på toppen
-tilsett 2 ts oregano/timian/basilikum med melet
-tilsett 1 ts sjokoladeknapper i hvert horn
-tilsett 2 revne gulrøtter og bytt ut 500 gr mel med grovt mel.

Velbekomme ❤




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar