tirsdag 10. september 2013

Hveteboller/hvetehorn i lange baner :-)

Det fins et hav av oppskrifter på hveteboller,og jeg har akkurat begynt å prøve meg frem til den beste!
Med denne oppskriften blir bollene veldig luftige:-)


Du trenger:

1 pk gjær (fersk el tørr)
4 dl melk
100 gr margarin
70 gr margarin 
1 ts kardemomme
11 dl hvetemel

Smelt margarinen og varm opp melka og bland,pass på at blandingen holder ca 37 grader.
Løs opp gjæren i ca 1 dl av blandingen og 1 ss sukker!
Om du bruker tørrgjær bruk samme fremgangsmåte,men la gjæren stå en stund i desiliteren til det begynner å boble . 
Hell gjærblandingen i resten av melka og tilsett hvetemelet og kardemommen.
Rør det godt sammen,ca 5 min .
Dekk med plast og sett lunt,la heve ca 1 time.

Elt deigen godt på melet bord,del i 2 emner og del hvert emne i 12 deler. 
Trill boller,sett på bakepapirkledd stekeplate,og hev på lunt sted i ca 1 time. 



Horn: 
Del i 3 emner og kjevl de ut til en sirkel ca 24". Del så med eks pizzahjul,i 8 horn.
Trill fra trekanten inn mot spissen.
Hev like lenge.

Pensle med sammenvispet egg el vann før steking.

200 grader i ca 7 min på midterste rille.

Dufter alldeles nydelig ❤ 

Velbekomme :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar