onsdag 30. november 2011

Geledigg , Farmor`s flesk :-)

Dette lagde min farmor alltid til jul,i forskjellige farger,søte og gode :-)

Jeg brukte :

1 pk kiwi gele (sånn du lager selv)
1 dl vann
1,5 dl sukker
5 plater gelantin

I tillegg trenger du ca 1 dl sukker til dypping.

Legg gelantinen i bløt i en skål med vann.

Kok opp 1 dl vann og 1,5 dl sukker.
Rør slik at alt løser  seg opp.
Ta gryten vekk fra varmen,og rør inn gelepulveret.
Tilsett så gelantinen,rør godt .

Dekk en ildfast form,evnt spray en isbitform med matfett.
Hell blandingen i.
Sett kaldt til den har stivnet.

Jeg brukte en ildfast form,delte opp i firkanter.



Dypp bitene i sukker, snu på dem slik at hele biten blir dekket .


Legg i boks med bakepapir,gjerne lagvis med bakepapir i mellom.
oppbevar i kjøleskap :-)



Nyt :-)

1 kommentar:

  1. Hei!
    Lurer på hvor lang tid det tar før disse stivner og kan skjæres opp? Har du brukt vanlig gele eller hurtiggele?
    med vennlig hilsen Miriam

    SvarSlett