onsdag 15. februar 2012

Verdens beste boller




Disse bollene her er det beste jeg har smakt!! Nam! Må prøves!

Her er oppskriften :

Husk at alle ingrediensene bør være romtempererte!

5 dl  melk
100 gr margarin
50 gr gjær( jeg brukte tørrgjør)
2 dl sukker
14 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 egg

Smelt smøret i en kjele,tilsett melk,la det oppnå ca 37 grader.
Ha hvetemelet i en miksebolle,tilsett det tørre. Bland godt.
Rør inn smørmelken.
Kjør mikseren ca 1 minutt,slik at deigen blandes godt.
Tilsett egget og bland det godt inn. Hvis du dobler oppskriften ,husk å tilsette kun 1 egg om gangen og la det blandes godt inn i deigen.

Hiv deretter deigen på arbeidsbenken,og kna godt.
Deigen skal være fast,ikke bløt og klissete ,tilsett mer hvetemel til deigen ikke klistrer seg til benken.

Sett deigen på et lunt sted og hev i ca 1 time.

Rull pølse,del opp og trill boller i den størrelsen du vil ha de i.

Sett bollene på stekebrett (med bakepapir) og etterhev i ca 30 min.
Ovnen settes på 200 grader.


Pensle bollene med et sammenvispet egg før du setter de i ovnen.

Stekes i ca 7-10 minutter alt etter hvor store de er.
Bollene skal være gylne,sjekk gjerne ved å dele en bolle i 2.


Fantastisk gode boller :-))












2 kommentarer:

  1. kossen bobler man en oppskrift

    SvarSlett
  2. Man bytter ut B med D og får dobler :-)
    Skal fikse:-)

    SvarSlett