lørdag 18. februar 2012

Pizzahorn

Disse ble utrolig gode,både med pizzafyll,kun ost,eller med ost og oregano :-)

Tips står til slutt i innlegget :-)

Her er oppskriften:
 ( faktisk den samme som til Verdens beste boller med noen unntak)

5 dl melk
100 gr margarin
50 gr tørrgjær
1 dl sukker
14 dl hvetemel
1 ts salt
1 egg

Fyll
Her er det opp til hver enkelt hva de liker,hva en pleier å ha på pizzaen :-)

Jeg brukte:
1 pose Toro pizzafyllpose med tomat og urter(men med halvparten så mye vann)
2 pk kjøttdeig
2 ts oregano
1 ts salt
1 ts pepper
revet ost

Fremgangsmåte :

Smelt smør,hell oppi melk. Varm opp til ca 37 grader.
Hell mel og resten av de tørre ingrediensene i en miksebolle.
Bland gjæren i melet,tilsett smørmelken og rør godt.
Tilsett egget og bland godt inn .

hiv deigen på arbeidsbenken,og kna godt.
Tilsett gjerne mer hvetemel hvis deigen er bløt og klissete.
Den skal være fast,og ikke klistre seg i benken.

Hev deigen ca 1 time på et lunt sted.


Imens lager du fyllet :-)

Følg posens anvisning,og tilsett krydder etter ønske. Smak!!
Avkjøl.


Kjevl ut deigen i en sirkel,skjær så "pizzastykker/kakestykker"
Det blir da tilnærmet trekanter.
Legg fyllet på kortsiden,legg på ost,og dra snippen over fyllet slik at det ligner et horn.

Du kan også bare kjevle ut en stor firkant,smør fyllet over det hele og rull sammen til en pølse, Skjær så i passe stykker (som skillingsboller)
Da blir det pizzaboller :-)


Etterhev i ca 30 min!!

Stek på 200 grader i ca 10 min :-)


Tips
Bland gjerne oregano i deigen,og litt olivenolje.
Lag boller,og putt ost inni, eller trill boller i revet ost.
bytt ut halvparten av melet med sammalt hvete eller grovere mel.
Tilsett linfrø eller andre frø el korn.

Lykke til ! :-)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar