Det er nettopp det det er..en liten smakebit av en herlig suksessterte.
Denne oppskriften gjelder en 24" form med suksessterte,men jeg har fordelt røren i små cupcake former.
Oppskriften holder altså til en kake el rundt 50-60 smakebiter.
Dette trenger du:
5 egg
200 gr malte mandler
200 gr melis
1 dl fløte
125 gr sukker
1 ts vaniljesukker
150 gr smør (gjerne brelett)
sjokoladeknapper til pynt.
Jeg brukte tipp 1M for å lage rosene på det øverste bildet.
Bunnen :
5 eggehviter
200 gr malte mandler
200 gr melis
Slik gjør du :
Pisk eggehvitene stive,vend forsiktig inn siktet melis og malte mandler. Rør forsiktig til alt er blandet.
Fordel røren ,ca 1/2 ss i hver form.
Stek på 160 grader i 15 min,de skal bli lys lys brune,skal gi etter når en trykker på dem.
Avkjøl.
Fyll:
5 eggeplommer
1 dl fløte
125 gr sukker
1 ts vaniljesukker
150 gr smør
Slik gjør du :
Ha eggeplommene,fløte,sukkeret og vaniljesukkeret i en gryte,kok opp til det tykner.
Sett til side og rør inn smøret.
Avkjøl.
Pisk opp kremen og sprut små topper på hver bunn.
Pynt med en sjokoladeknapp.
Disse er perfekte å fryse,og å ta frem til uventet besøk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar