Med denne oppskriften blir bollene veldig luftige:-)
Du trenger:
1 pk gjær (fersk el tørr)
4 dl melk
100 gr margarin
70 gr margarin
1 ts kardemomme
11 dl hvetemel
Smelt margarinen og varm opp melka og bland,pass på at blandingen holder ca 37 grader.
Løs opp gjæren i ca 1 dl av blandingen og 1 ss sukker!
Om du bruker tørrgjær bruk samme fremgangsmåte,men la gjæren stå en stund i desiliteren til det begynner å boble .
Hell gjærblandingen i resten av melka og tilsett hvetemelet og kardemommen.
Rør det godt sammen,ca 5 min .
Dekk med plast og sett lunt,la heve ca 1 time.
Elt deigen godt på melet bord,del i 2 emner og del hvert emne i 12 deler.
Trill boller,sett på bakepapirkledd stekeplate,og hev på lunt sted i ca 1 time.
Horn:
Del i 3 emner og kjevl de ut til en sirkel ca 24". Del så med eks pizzahjul,i 8 horn.
Trill fra trekanten inn mot spissen.
Hev like lenge.
Pensle med sammenvispet egg el vann før steking.
200 grader i ca 7 min på midterste rille.
Dufter alldeles nydelig ❤
Velbekomme :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar