mandag 14. mai 2012

Franske Makroner





Franske Makroner er luftige,seige,søte og knasende sprø,alt på en gang!

Utrolige gode,og egner seg godt til kaffen :-)


Her kommer oppskriften, den har jeg hentet fra Sweet&sweet


130 gr skåldede mandler
170 gr melis
80 gr sukker
3 eggehviter

Farger etter eget ønske


Jeg skolder mandlene slik : 
 Kok mandlene i varmt vann,  klem de ut av skallet.Pass på,de beholder varmen lenge!
Legg så mandler i stekovnen på lav varme i ca 1 time før bruk.


Kok

 Klem mandlene utav skallet.



Mal deretter mandlene 2 ganger i mandelkvern.




 Sikt melis og ha over mandlene.



Pisk eggehviter og sukker til stiv masse




Tilsett mandelblandingen i marengsen ,bland godt!
Tilsett farge nå om du ønsker.



Rosa makroner er lekkert!


Fyll så røren i sprøyteposer,og sprut ut like store sirkler på et kledd stekebrett.

La tørke i minst 45 min.

Stekes ved 170 grader i 13-15 min.
Bruk et stekebrett å ha på nederste rille,og stek makronene på siste ledige rille,dette for å unngå at de sprekker.




Sjokoladekrem som fyll i Franske Makroner.



400 g lys kokesjokolade
1,5 dl matfløte
150 g smør

Smelt sjokolade, fløte og smør på svak varme.
Rør hele tiden.
Avkjøl kremen og visp den luftig med håndmikser.
 Smør kremen på kakene og legg de to og to sammen.



Fyll sprøytepose,sprut som på bildet.






Finn de makronene som er like store,og press forsiktig sammen.








Disse makronene kan nytes rett som det er,eller du kan fryse dem ferdig fylte,og ta opp de du trenger når du trenger de :-)


Takk til Sweet&Sweet for oppskrift!! :-)


Nyyyt

Jeanette


2 kommentarer:

  1. Da håper jeg de smaker og at mangen får stor glede av de:) du har en flott blogg med masse fristende bilder:)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding:-) Og tusen takk for oppskriften:-) De ble kjempegode!:-)

    SvarSlett